Αθανασίου: Το αντιρατσιστικό καλύπτει και τις γενοκτονίες των Χριστιανών

Απάντηση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον προβληματισμό που διατυπώνουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το αν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών, τις οποίες το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, όπως των Χριστιανών της Ανατολή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι έχει ήδη δηλώσει κατηγορηματικά – κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής – ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα.

Ως εκ τούτου, τονίζει, δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη 38 βουλευτές της ΝΔ είχαν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσαν να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση της άρνησης της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής με την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Σήμερα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε το αντιρατσιστικό να συζητηθεί στην Ολομέλεια όχι σε θερινό τμήμα, ώστε κάθε βουλευτής να έχει τη δυνατότητα «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη συνείδησή του και την ιστορία».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ