Λοβέρδος: Καμία παράταση για «αιώνιους» φοιτητές, ζήτημα ημερών η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο μέτωπο της διαγραφής «αιώνιων» φοιτητών στα τέλη Αυγούστου δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αποσαφηνίζοντας πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα προθεσμία για σπουδαστές που οφείλουν ακόμα και λίγα μαθήματα.

«Δεν θα υπάρξει παράταση [...] Δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτή τη διάταξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας πως φοιτητές που απέχουν μόνο λίγα μαθήματα από το πτυχίο θα έπρεπε να είχαν ήδη μεριμνήσει μετά από τόσες προειδοποιήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια, κι όχι να ελπίζουν σε έκτακτη συμμετοχή στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως είναι «θέμα ημερών» η επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς απομένει να ρυθμιστούν μόνο μερικές «πρακτικές λεπτομέρειες» μεταξύ του ιδίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Χαριλάου Τρικούπη με τη ΔΗΜΑΡ, εκτίμησε πως τελικά θα υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, είτε με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς είτε με μέρος στελεχών της.

Σχολίασε παράλληλα πως πιστεύει ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ένα πρόσωπο που «που μπορεί να έχει μεγάλο μέλλον ακόμα» στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Για την προεδρική εκλογή, εκτίμησε πως η παρούσα Βουλή έχει πιθανότητα πάνω από 50% να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόσο το Σεπτέμβριο όσο και τον Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι υπέρ ενός κλειστού 4ετούς κοινοβουλευτικού κύκλου, σχήμα που θα έδινε σταθερότητα και διαπραγματευτική δύναμη σε κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ