Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ΕΔΩ 

Την αναβολή στην καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα (τέλη Σεπτεμβρίου) ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος, να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Το ενδεχόμενο της παράτασης είχε αφήσει ανοιχτό το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας ότι αναμένεται εντός της ημέρας τοποθέτηση του ΥΠΟΙΚ. Την ίδια ώρα πόλεμος ξεσπά όσον αφορά τις ευθύνες για τα λάθη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες «στο προηγούμενο οικονομικό επιτελείο» και τον γγ. Εσόδων. «Ο γγ. Εσόδων διαχειριζόταν τα θέματα» είπε, και τόνισε ότι ο κ. Θεοχάρης δεν είχε προετοιμάσει καλά το σύστημα. Απαντώντας μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Χάρης Θεοχάρης είπε «βλέπω υπουργό στο ΣΚΑΪ να ξεφτιλίζεται. Αν δεν ξέρει τα θέματα ας μην μιλάει καλύτερα».

Να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» όσους όσοι έκαναν την προσομοίωση για τη φορολογία του ΕΝΦΙΑ, κάλεσε μέσω του σταθμού μας ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας την αλλαγή τους.

Ευθύνες στην ηγεσία Στουρνάρα απέδωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, λέγοντας ότι δεν έλαβαν υπόψη τις παρατηρήσεις των βουλευτών για τα λάθη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, θα υπολογιστεί όπως ο ΦΑΠ του 2013.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ