Κλείσιμο

Βούλτεψη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ το Σεπτέμβριο (upd)

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετακινηθεί για το Σεπτέμβριο η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, που λήγει στις 29 Αυγούστου, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις μετά την εντολή του πρωθυπουργού.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει τοποθέτηση του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα, δήλωσε πριν στον ΑΝΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Στην ερώτηση αν θα πρέπει οι πολίτες να περιμένουν και να μην πάνε ακόμα στις τράπεζες να πληρώσουν, είπε "δεν είναι χαζός ο κόσμος, καταλαβαίνει".

Σύμφωνα με την εντολή του πρωθυπουργού, ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με τις περυσινές τιμές για τους 4.000 οικισμούς που δεν βρίσκονται στο σύστημα αντικειμενικών αξιών και παρουσίασαν τα περισσότερα προβλήματα με τις υπερβολικές χρεώσεις .

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ερώτημα που παραμένει πλέον είναι αν μετά τις αλλαγές θα εισπραχθούν τα 2.65 δις ευρώ που έχουν υπολογιστεί από το νέο φόρο.

«Εφόσον ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχτηκε τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ» πρέπει να τα αλλάξει, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας σημειώνοντας ότι χθες, με τους 4.000 οικισμούς ατού οποίους ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με τις περυσινές τιμές, έγινε το πρώτο βήμα.

«Πιστεύω ότι η πρόταση ΠΑΣΟΚ για αναβολή καταβολής της πρώτης δόσης ένα μήνα θα αντιμετωπιστεί θετικά» εκτίμησε ο κ. Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι «η πολιτεία οφείλει να κάνει κάτι τέτοιο.»

«Άδικο» χαρακτήρισε το φόρο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. Όπως είπε, «είχε πλασαριστεί ως νόμος που θα άρει αδικίες. Στην εφαρμογή του όμως φτάσαμε σε τερατογενέσεις.»
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ