Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα οικονομικά ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κρίσιμη σύσκεψη με αντικείμενο τα οικονομικά των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση γίνεται υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελους Βενιζέλου, του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Σήμερα θα ανοίξουμε δρόμους για να αυτοχρηματοδοτηθούν τα πανεπιστήμια» δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Λοβέρδος.

Σημείωσε πως τα ιδρύματα θα μπορούν να διαχειριστούν τα κτήρια τους και την περιουσία τους και να ιδρύουν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε παράλληλα μεγάλη μεταρρύθμιση στο Δημοτικό Σχολείο, ενώ εντός της ημέρας θα έλθει στη Βουλή ρύθμιση που δίνει περισσότερα κίνητρα για τη μετακίνηση εκπαιδευτικών σε ευπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές.

Κατά τη συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους επικεφαλής των ΤΕΙ στις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Λοβέρδος πρότεινε, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των μεταπτυχιακών και τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων επί πληρωμή για αλλοδαπούς φοιτητές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ