Κόντρα Ρήγα-Βούτση για την Αργεντινή στη Βουλή

Αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την πτώχευση της Αργεντινής, με τον Παναγιώτη Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ να θυμίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από μερικούς μήνες είχε ευχηθεί να είχαμε γίνει Αργεντινή.

Ο κ. Ρήγας συμπλήρωσε πως στην Αργεντινή νόμιζαν ότι «θα μπορούσαν να εφαρμόζουν ανέξοδα πολιτικές, αυτές τις πολιτικές που επαγγέλλεται εδώ το κόμμα της καταστροφής».

Η απάντηση ήρθε από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, ο οποίος επισήμανε πως είναι «ντροπή» και δεν πρέπει κανείς να επιχαίρει για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Αργεντινή, κάνοντας λόγο για ασυδοσία και άθλια funds που ποδηγετούν κυβερνήσεις, ακόμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κάποιοι δώσαμε μάχη για να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ευτυχώς που δεν κυβερνούσε την Ελλάδα ο κύριος Τσίπρας και οι τσάμπα μάγκες», συμπλήρωσε, τονίζοντας μάλιστα πως το «τραπεζικό σύστημα δεν φοβήθηκε και χρεοκόπησε μία μεγάλη χώρα που έχει παραγωγή».

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος