Εξαίρεση ενστόλων από το ενιαίο επικουρικό ταμείο ζητούν 19 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Την εξαίρεση των Ταμείων των ενστόλων από την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο 20 κυβερνητικοί βουλευτές.

Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους αντιπροσώπους των ενστόλων να αποφασίσουν οι ίδιοι, από τη στιγμή που το ταμείο τους είναι βιώσιμο, την εξαίρεση από την υποχρεωτική υπαγωγή στο ΕΤΕΑ, εφόσον μετατραπούν τα Ταμεία αυτά σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Υπενθυμίζεται πως η ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης στήριξης του Ιουλίου, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Η τροπολογία υπογράφεται από 19 βουλευτές της ΝΔ και έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία υπογράφεται από τους: Δημήτρη Κυριαζίδη, Θανάση Νταβλούρο, Μιχάλη Κασσή (ΠΑΣΟΚ), Ασημίνα Σκόνδρα, Κώστα Κατσαφάδο, Κώστα Σκρέκα, Χρήστο Κέλλα, Γιάννη Καράμπελα, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Δημήτρη Χριστογιάννη, Ανδρέα Μαρίνο, Γιάννη Πασχαλίδη, Παύλο Βογιατζή, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μπατσαρά, Τάνια Ιακωβίδου, Μάξιμο Σενετάκη, Γιώργο Γεωργαντά, Μενέλαο Βλάχβεη, και Γιώργο Δεικτάκη.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ