Συνάντηση Χαρδούβελη με τους εισηγητές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που θα είναι εισηγητές του Πολυνομοσχεδίου θα έχει στις 15:00 ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι το ΥΠΟΙΚ είναι έτοιμο από την περασμένη Παρασκευή αλλά «περιμένει άλλους». Πρόκειται για το «ντεμπούτο» του Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή και σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν επιθυμεί να συζητηθεί το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για τη δόση Ιουλίου του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενδέχεται να κατατεθεί εντός της Τρίτης στη Βουλή. Πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη χάραξη αιγιαλού για το σύνολο της χώρας έως το τέλος του 2015, δασικό νόμο, μείωση διοικητικών βαρών σε τουλάχιστον 10 οικονομικούς τομείς, προσαρμογή δημόσιων συμβάσεων στα ευρωπαϊκά πρότυπα και επιχορήγηση φορέων (κυρίως στον τομέα Υγείας) για την αντιμετώπιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Ενδεχομένως να μην καταστεί δυνατό να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο οι ρυθμίσεις για την κατάργηση των φορών υπέρ τρίτων και για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων, τα οποία σε αυτή την περίπτωση θα έλθουν στη Βουλή με ξεχωριστές τροπολογίες.

Επιπλέον, με το πολυνομοσχέδιο καταργείται η ετήσια εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, ενισχύεται με 400 στελέχη η γενική γραμματεία Εσόδων, αναμορφώνονται οι διατάξεις για το πλαίσιο υποβολής και ελέγχου πόθεν έσχες, προβλέπεται νέα διαδικασία απενεργοποίησης ΑΦΜ για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο ή μηδενική δραστηριότητα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ