Για Τρίτη πάει η κατάθεση του πολυνομοσχέδιου για τη δόση Ιουλίου

Την Τρίτη φαίνεται πως θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδοχής του Ιουλίου, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη χάραξη αιγιαλού για το σύνολο της χώρας έως το τέλος του 2015, δασικό νόμο, μείωση διοικητικών βαρών σε τουλάχιστον 10 οικονομικούς τομείς, προσαρμογή δημόσιων συμβάσεων στα ευρωπαϊκά πρότυπα και επιχορήγηση φορέων (κυρίως στον τομέα Υγείας) για την αντιμετώπιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Ενδεχομένως να μην καταστεί δυνατό να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο οι ρυθμίσεις για την κατάργηση των φορών υπέρ τρίτων και για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων, τα οποία σε αυτή την περίπτωση θα έλθουν στη Βουλή με ξεχωριστές τροπολογίες.

Επιπλέον, με το πολυνομοσχέδιο καταργείται η ετήσια εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, ενισχύεται με 400 στελέχη η γενική γραμματεία Εσόδων, αναμορφώνονται οι διατάξεις για το πλαίσιο υποβολής και ελέγχου πόθεν έσχες, προβλέπεται νέα διαδικασία απενεργοποίησης ΑΦΜ για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο ή μηδενική δραστηριότητα.

Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.
Πηγή: Χρυσόστομος Τσούφης, Newsdesk ΣΚΑΪ