Χαρδούβελης: Είμαστε σε διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα (upd)

Tα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τα θέματα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο συζήτησαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μάξιμου ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. 

«Συζητήσαμε για τα προαπαιτούμενα. Είμαστε σε διαπραγμάτευση» τόνισε ο κύριος Χαρδουβελης αναχωρώντας από το Μάξιμου. «Θα το δούμε» ήταν η χαρακτηριστική απάντησή του σχετικά με τον αν θα κατατεθεί τη Δευτέρα στο Βουλή το πολυνομοσχέδιο, ενώ διέψευσε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα των ενστόλων και την καταβολή των αναδρομικών τους.

Οι ένστολοι, που έχουν ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα με τον κύριο Χαρδούβελη, εκτός από την άμεση καταβολή των αναδρομικών τους διεκδικούν να μην υποστούν μειώσεις στις συντάξεις από την ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι.

Συνάντηση Χαρδούβελη-Σαπέν

«Η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις που ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να δει και το εισόδημα του να αυξάνεται» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός επισήμανε ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού έχουν φέρει αποτελέσματα.

Επισήμανε πως, παρότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για το λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, ενώ προσέθεσε ότι το 2ο εξάμηνο του έτους είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο γάλλο ομόλογό του για το θάνατο των 51ος γάλλων πολιτών, που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αλγερινού αεροσκάφους στο βόρειο Μαλί.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ