Ντόλιος: Η απογραφή των 133 επιχειρήσεων των ΟΤΑ θα γίνει

Η απογραφή των 133 δημοτικών και αναπτυξιακών επιχειρήσεων που απέμειναν θα γίνει τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, επικαλούμενος και σχετική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΔΣ της Αναπτυξιακής Πελοποννήσου και περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Η νομοθεσία για τη μη απογραφή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης δεν προβλέπει κυρώσεις απο πλευράς υπουργείου Εσωτερικών, αλλά προβλέπει κυρώσεις από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε.

«Κάποιες από τις ΝΠΙΔ που δεν έχουν απογράφει, αναφέρουν ότι δεν παίρνουν κρατική χρηματοδότηση, ότι παίρνουν χρήματα από κοινοτικά προγράμματα μόνο που είναι δημοτικές επιχειρήσεις και την πλειοψηφία των μετοχών έχει το κράτος με την ευρύτερη έννοια, εξ αυτού του λόγου προκύπτει η υποχρέωση να απογραφούν» πρόσθεσε ο κ. Ντόλιος.

«Θα πρέπει να απογραφούν και οι δημοτικές επιχειρήσεις με συμβάσεις έργου για να μην υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία» επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ