Κλείσιμο

Εκτόνωση κυβερνητικών τριβών στο στόχαστρο Σαμαρά-Βενιζέλου

Εκτόνωση των ενδοκυβερνητικών τριβών που έχουν προκύψει με αφορμή τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης Ιουλίου, ύψους 1 δισ. ευρώ επιζητούν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου στις 9:30.

Αιχμή των διαφωνιών είναι η αξιολόγηση και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία και ενιαία παίρνει τις αποφάσεις», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Τα ηρωικά είναι εύκολα» προσέθεσε.

Αναφερόμενη στη σημερινή επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε πως «η Χούντα ειναι στα κελιά του ΕΑΤ - ΕΣΑ» που θα επισκεφθεί εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Φτάσαμε στο σημείο να ταυτίζουν κάποιοι το Μνημόνιο με τη Χούντα και να λένε ότι οι χουντικοί είχαν καθαρά χέρια», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα δεχτεί τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, απάντησε ότι η ΧΑ «στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό φαίνεται κάθε μέρα».

Να βελτιωθεί ο νόμος για την αξιολόγηση ώστε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις ότι μπορεί να γίνουν απολύσεις λόγω της αξιολόγησης πρότεινε, μέσω του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τόνισε όμως ότι ο υφιστάμενος νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, παίρνοντας αποστάσεις από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος έχει ζητήσεις να αλλάξει η ρύθμιση για το 15%, καθότι οδηγεί σε αδιέξοδο.

Προσέθεσε μάλιστα ότι η ίδια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Ρήγας είναι εκλεγμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση εν τω μεταξύ έχουν προκαλέσει τα στοιχεία του υπουργού Εσωτερικών ότι 133 δημοτικοί φορείς αγνοούν το νόμο και αρνούνται να απογραφούν, δηλώνοντας τον αριθμό των υπαλλήλων τους και τη μισθοδοσία τους.

«Η αξιολόγηση είναι όχημα για να διώξουν από το δημόσιο όσους υπάλληλους δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ