Σαμαράς: Οι έλληνες αστυνομικοί είναι ασπίδα της δημοκρατίας μας

Ασπίδα της ελληνικής δημοκρατίας χαρακτήρισε τους αστυνομικούς ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, στον απόηχο της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη.

«Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την αστυνομία για την προσφορά της. Είναι ασπίδα του πολίτη, της κοινωνίας, τελικά ασπίδα της δημοκρατίας μας. Οι έλληνες αστυνομικοί αυτό το αποδεικνύουν κάθε ημέρα για άλλη μια φορά τους ευχαριστώ θερμά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη, διάρκειας άνω της ώρας, με τους επικεφαλής όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Όσον αφορά το θέμα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, εξέφρασε την «ικανοποίησή του για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και αισιοδοξία ότι θα συλληφθεί και ο Χριστόδουλος Ξηρός».

Ο κ. Σαμαράς δεν διαχώρισε τις υποθέσεις, λέγοντας ότι είναι το ίδιο πράγμα, εννοώντας «τρομοκρατία».

O πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλστρομ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη μετέβησαν εκπρόσωποι των ενστόλων στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας να πληροφορηθούν το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών τους.

Στο μεταξύ, εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401 πήρε ο 30χρονος ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στο Μοναστηράκι κατά την ανταλλαγή πυρών με το Νίκο Μαζιώτη στις 17 Ιουλίου. Οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν συντρέχει παραμονής του στο νοσοκομείο, καθώς επουλώθηκαν τα περισσότερα από τα τραύματά του.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ