Έξοδος Μαρκάτου από τους ΑΝΕΛ έπειτα από σκληρή δήλωση Καμμένου

Το κείμενο – διακήρυξη της πρωτοβουλίας "Έτος Κύπρου 2014". που συνυπέγραψε ο Νίκος Μαρκάτος, και με το οποίο ζητείται λύση για το Κυπριακό και απορρίπτεται η ιδέα χωριστών ή ένωσης μέρους ή του όλου της Κύπρου με άλλη χώρα, στάθηκε η αφορμή για να δείξουν οι ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ την έξοδο από το κόμμα στον κ. Μαρκάτο.

Σύμφωνα με σκληρή ανακοίνωση του κόμματος, «ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την εξής σαφή θέση σχετικά με τη στάση των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του Κινήματος για το Κυπριακό και γενικώς για τα εθνικά θέματα με αφορμή κείμενο για το Κυπριακό που συνυπέγραψε ο Νίκος Μαρκάτος.»

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το παραπάνω κείμενο. Στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες θέσεις και είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα μέλους του κινήματος με υπογράφοντες τέτοιες θέσεις» σημειώνεται.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα ο κ. Μαρκάτος δήλωσε στο Βήμα FM ότι οι ΑΝΕΛ «ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, όπως και οι άνθρωποι εκεί, και ευχαριστήθηκαν την ύπαρξή μου. Βλέπετε, όμως, ότι και αυτό το πείραμα έχει κάποια όρια, τα οποία επιχείρησα να διευρύνω, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να καταφεύγουμε σε τέτοιες δηλώσεις σαν αυτές του κ. Καμμένου για μια ιδεολογική διαφορά. Ακόμη και αν έχει δίκιο, μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Πηγή: skai.gr