Κλείσιμο

Ελαφρή διαφοροποίηση Κουβέλη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ελαφρώς διαφοροποιημένος από τις έως τώρα διακηρυγμένες θέσεις του για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στα Νέα, συνδέοντας το θέμα της προεδρικής εκλογής «με τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο και το πολιτικό κλίμα της εποχής».

Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά αποφεύγει να αναφέρει ευθέως ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε κάλπες, κάνοντας λόγο για «ανοιχτό ενδεχόμενο».

Όσον αφορά τις σχέσεις ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως δύναμη του προοδευτικού χώρου χωρίς να υποστέλλει την κριτική της. «Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί μια επικίνδυνη ακροβασία μεταξύ ρεαλιστικών θέσεων και ανεδαφικών δογματισμών. «Είναι θετικό, βέβαια ότι με πρόσφατες κινήσεις του δείχνει να εγκαταλείπει την αντίληψη της κομματικής αυτάρκειας και να προσανατολίζεται στην αναζήτηση κοινών τόπων με άλλες δυνάμεις σε υπαρκτά κοινωνικά μέτωπα» προσθέτει.

Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι το μόνο προαπαιτούμενο που βάζει είναι «η βούληση να ωθήσουμε όλοι μαζί, με ειλικρίνεια και χωρίς μικροκομματικές μεθοδεύσεις, τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων προς προοδευτική κατεύθυνση». Εκφράζει δε τη βεβαιότητα ότι η ΔΗΜΑΡ θα μπει και πάλι στη Βουλή.
Πηγή: skai.gr