Στρατούλης: Για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου ο Μαζιώτης – Κικίλιας: Βάζουν αστερίσκους

Την αντιπαράθεση Βασίλη Κικίλια - Δημήτρη Στρατούλη προκάλεσαν οι δηλώσεις του τελευταίου ότι ο Μαζιώτης διώκεται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όχι για τις ιδέες του, και ότι η σύλληψή του ήταν τυχαίο γεγονός, που οφείλεται σε λάθος που έκανε ο ίδιος, κάτι που έγινε όπως είπε, έγινε και με τον Σάββα Ξηρό.

«Η αστυνομία πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο κοινό έγκλημα» ανέφερε στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Aντιδρώντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις Στρατούλη κάνοντας λόγο για «αστερίσκους». «Λυπάμαι που ο κ. Στρατούλης με μια φράση του επέλεξε να την απαξιώσει στην ΕΛΑΣ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. ‘Και τι έγινε μωρέ έσκασε μια βόμβα στον Ξηρό και τυχαία η αστυνομία συνέλαβε και τον Μαζιώτη. Θέλω να πιστεύω ότι οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη δεν απηχούν όλη την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησα την ομόνοια πριν αλέκτωρ λαλήσει αρχίζω να ακούω και να βλέπω αστερίσκους. Μόνο από τυχαίο γεγονός δεν συνελήφθη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανοιχτή επιχείρηση σε πλήρη εξέλιξη και τα δεδομένα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο» πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Σταματήστε την προβοκάτσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το μαζικό κίνημα, με την πολιτική, τι είναι αυτά με τους αστερίσκους;» ανταπάντησε ο κ. Στρατούλης. «Ντροπή σας. Είσαστε πολιτικά απαράδεκτος» είπε.

"Δεν είπε κάτι παράλογο ο κ. Στρατούλης. Θα μπορούσε να είναι τυχαίο, πολύ καλά έκαναν και τον συνέλαβαν. Το αν έπρεπε να συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας ή κάπου αλλού είναι ένα άλλο ζήτημα" σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

Πηγή: skai.gr