Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τρόικα και ιδιωτικοποιήσεις

Σύγκρουση ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Η πρώτη βολή εξαπολύθηκε από την Κουμουνδούρου, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως «δεν προβάλλει καμία αντίσταση απέναντι στους δανειστές και στις αξιώσεις τους», καταγγέλλοντας παράλληλα τον «εξευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ακόμα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει το θράσος» να μιλά για χαλάρωση του μνημονίου φοροελαφρύνσεις και «φιλολαϊκά μέτρα», «την ίδια στιγμή που ισοπεδώνει δικαιώματα, ξεπουλά τα δημόσια αγαθά, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα και τους πολίτες».

Επιπλέον αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «όσο περισσότερο απομονώνεται κοινωνικά και ηττάται πολιτικά, μετέρχεται των πλέον αυταρχικών και αλαζονικών μεθόδων που εγγυώνται – έστω και προσωρινά – ότι δεν θα αμφισβητηθεί το μνημόνιο και οι δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα».

Σκωπτική ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και ‘ανατροπής’», αλλά ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει πρώτα «να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην ‘απένταξη’, όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του Economist», σχολιάζει χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

«Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο ‘σχίσιμο’ και στην ‘απένταξη’, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή», συμπληρώνει.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ