Κλείσιμο

Σαμαράς: Τα καταφέραμε χάρη στο λαό - Χωρίς νόμο και τάξη δεν υπάρχει δημοκρατία

«Ναι, τα καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, στη δευτερολογία του για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μία νέα κρίση, όποτε και όπως αυτή εκδηλωθεί» επισήμανε.

«Το πρόβλημά μου πριν από δύο χρόνια ήταν να διασώσω τη χώρα. Αλλάξαμε ό,τι μπορούσαμε να αλλάξουμε, καταφέραμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στο μικρότερο χρονικό διάστημα, βγήκαμε πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν άλλοι στις διεθνείς αγορές και βάλαμε τέλος σε μία περίοδο εξαετούς ύφεσης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλε η Ελλάδα για να εξέλθει από την κρίση, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 2010 δεν υπήρχαν εργαλεία στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

"Δεν έχω υποχρέωση να απαντώ σε ακραίους"


«Χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία», διεμήνυσε εξάλλου ο πρωθυπουργός,  απαντώντας σε επικρίσεις ακροδεξιών ευρωβουλευτών για τις διώξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και «δεν θα ζητήσει συγγνώμη από εκείνους που αρνούνται τα πάντα», ενώ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα ‘πιστεύω’ τους.

"Το Ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό"

"Το Ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό. Προχωράει άνισα, αλλά προχωράει" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την εναρκτήρια ομιλία του του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Εκτίμησε ότι στην Ευρώπη υπάρχει μία αλματώδης πρόοδος, από τη μια γενιά στην άλλη, και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ επιταχύνεται.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ