Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τις συντεχνίες - Πυρά στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνεχώς εξετάσεις στις συντεχνίες που προστατεύει», δήλωσε η Σ. Βούλτεψη, 
«Στην προσπάθειά του να χαϊδέψει αυτιά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυριολεκτικά χάσει τον μπούσουλα», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη δίνοντας απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δήλωσε νωρίτερα ότι «σύντομα οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος θα αντιληφθούν ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει και ότι η κοινωνία δεν θα ανεχτεί στην πλάτη της, άλλες ασκήσεις υποταγής προς τους δανειστές».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρουσιάζει την πρόοδο της χώρας ως καταστροφή και την καταστροφή ως σωτηρία.
«Εκτοξεύοντας καθημερινά ύβρεις και επιθέσεις, δίνουν συνεχώς εξετάσεις στις συντεχνίες που προστατεύουν», συνέχισε αναφέροντας παράλληλα ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως η Ελλάδα καλείται να πράξει σήμερα όσα η Κούβα των… ονείρων τους έχει θέσει σε εφαρμογή από πέρσι».
Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος προσέθεσε ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει από σήμερα να αντιμετωπίσει και τις υποδείξεις της «Πλατφόρμας 2010», στην οποία μετέχουν στελέχη του της πρώτης γραμμής.
«Μια και μιλούν περί ΔΕΗ, τους επισημαίνουμε πως οκτώ δηλώσεις αμφισβήτησης μέσα σε δεκαπέντε μέρες είναι πράγματι μεγάλο ηλεκτροσόκ», κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Βούλτεψη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑμε αφορμή τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης - ανέφερε επίσης ότι «η απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι «με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, δεν διστάζει να δείξει την καθολική πολιτική της τύφλωση και την γύμνια της απέναντι στους πολίτες που στις εκλογές του Μαΐου απαίτησαν αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.

Ανακοίνωση για την επικείμενη συνάντηση εξέδωσε και το ΚΚΕ, που εκτιμά ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι τα «προαπαιτούμενα» που θα αποφασίσουν στη συνάντησή τους οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «προαπαιτούμενα είναι τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την 1η Ιούλη, όπως η μείωση των επικουρικών συντάξεων και η αύξηση των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά και τα νέα προνόμια για το κεφάλαιο, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Αυτό θα είναι και το περιεχόμενο των νέων μέτρων-"προαπαιτούμενων", που θα αποφασίσουν στη συνάντησή τους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και έπεται συνέχεια...».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ