Τσίπρας: Ο Γλέζος θα πάει Βρυξέλλες και με ποδήλατο – ζήτημα αξιοπρέπειας οι γερμανικές αποζημιώσεις

Φόρο τιμής στο Μανώλη Γλέζο απέτισε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαίροντας τη συνολική προσφορά και το ήθος του ιστορικού στελέχους της αριστεράς και τονίζοντας την ετοιμότητα του κ. Γλέζου να αναλάβει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, παρά την κριτική για την ηλικία του.

«Με ρώτησε ένας δημοσιογράφος: Πώς θα πάει στις Βρυξέλλες, που έχει πρόβλημα να ταξιδεύσει με αεροπλάνο. Τους απάντησα είναι ικανός να πάει και με ποδήλατο. Αλλά είναι βέβαιο ότι τίποτα δε θα τον εμποδίσει να το καταφέρει», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου της Ρένας Δούρου για τον Μανώλη Γλέζο.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην προσπάθεια του κ. Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, σημειώνοντας πως η διεκδίκησή τους δεν είναι «οικονομικό ζήτημα», αλλά «ζήτημα αξιοπρέπειας».

Τέλος, αναφερόμενος στις σχεδόν 449.000 ψήφους που έλαβε ο κ. Γλέζος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους έλληνες υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έναν αριθμό «πρωτοφανή για τα ελληνικά εκλογικά δεδομένα».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ