Μήνυμα Βενιζέλου σε στελέχη ΠΑΣΟΚ: Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στόχο να μπει τέλος στην πολυγλωσσία που παρατηρείται απο στελέχη του.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «άλλο η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση και άλλο η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις», επισημανε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας οτι το θέμα είναι να τίθενται όλα με οργανωμένο τρόπο και αυτό θα το κάνει ο ίδιος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, όσον αφορά στα προαπαιτούμενα, τόνισε πως το θέμα είναι να τίθενται όλα τα ζητήματα, αλλά με οργανωμένο τρόπο και πως αυτό είναι κάτι που θα το κάνει ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος,
σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθεί σε κρίσιμα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και τα οποία αφορούν ειδικότερα φορολογικά θέματα, ρυθμίσεις αναφορικά με τα δάνεια, τα «κόκκινα» δάνεια και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης.

«Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας αλλά προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην διαπραγμάτευση», κατέληξε ο κ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προανήγγειλε εξαντλητικό διάλογο στο εσωτερικό του κόμματος για το θέμα της μικρής ΔΕΗ ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «ο καθένας έχει τις απόψεις του αλλά να αποφασίσουμε ποια είναι η γραμμή μας πχ για τη μικρή ΔΕΗ έχουμε άλλη εναλλακτική?»

Ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το οποίο εκτίμησε ότι γύρισε «μπούμερανγκ» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «φιάσκο», για «σκευωρία» και «λάσπη».
Πηγή: Χρήστος Κούτρας, Newsdesk ΣΚΑΪ