Κλείσιμο

Βουλή: Νέα αντιπαράθεση για τα υποβρύχια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων με εκατέρωθεν βολές περί γκάφας από τη μία και συγκάλυψης από την άλλη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε λόγο για γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε πως εάν γνώριζε το περιεχόμενο της δικογραφίας θα το έστελνε νωρίτερα στη Βουλή, ώστε να δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα αξιοπιστίας και προχειρότητας η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα εμπνευσμένος από το Μουντιάλ, χρησιμοποίησε ποδοσφαιρικούς όρους και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε χθες πως έβαλε ένα γκολ όπως η Ισπανία και σήμερα δέχθηκε πέντε όπως η Ολλανδία.

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής υποστήριξε οτι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο Χαράλαμπος Αθανασίου επειδή κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δικογραφία στο συρτάρι του, ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα παρέλειψε να αναφέρει στις δηλώσεις του οτι οι δύο εισαγγελείς έστειλαν πίσω, ως όφειλαν, τη δικογραφία, χωρίς αξιολόγηση. Ο υπουργός πάντως απέδωσε σε λάθος διατύπωση τα περί προκαταρκτικής εξέτασης που αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο προς τη Βουλή κι αυτό φάνηκε -όπως είπε- απο την προσεχτική ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει σε αυτά που τον βολεύουν και διερωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε αίτημα για προκαταρκτική επιτροπή.

Στις συνεχείς διακοπές της Ζωής Κωνσταντοπούλου οτι πλήρωσε η χώρα πολλα χρήματα για υποβρύχια που γέρνουν, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, σχολίασε: "Το μυαλό κάποιων γέρνει".

Για επικοινωνιακό κόλπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο γραμματέας της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας υποστηρίζοντας ότι η τακτική και ρητορική τους που δεν διαφέρει σε τίποτα απ/ αυτή των χρυσαυγιτών. Απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οτι η Βουλή έκλεισε για να "σωθεί" ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας αστεία τα επιχειρήματα αυτά και χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου "ανήλικη επιδοματούχο εισαγγελέα" για να λάβει την απάντηση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι ματαιοπονεί και είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Πάντως, ο Χαράλαμπος Αθανασίου αναφερόμενος στην πορεία της δικογραφίας, είπε οτι έφθασε στο Υπουργείο στις 5/5/2014, στις 30/5/2014 την υπέγραψε και στη Βουλή εκτίμησε ότι μπορεί και να έφθασε στις 2-3/6/2014.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου