Βούλτεψη για υποβρύχια: Βαφτίζουν τα πρακτικά της Βουλής «δικογραφία»

«Βαφτίζοντας τα πρακτικά της Βουλής ‘δικογραφία’, στο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προκαλώντας θόρυβο γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα και μιλώντας για ‘εγκλήματα’ με τα οποία ουδόλως ασχολήθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2013» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

«Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την φαρσοκωμωδία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει τα κείμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του, που πλέον πέφτουν σαν βροχή. Εν μέσω άλλης μιας συνεδρίασης της Πολιτικής του Γραμματείας και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη συνεδρίαση της ΚΕ (εκτός και αν αναβληθεί ξανά), η αξιωματική αντιπολίτευση σκιαμαχεί παριστάνοντας ότι… ναυμαχεί!» σχολιάζει σκωπτικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα ίδια τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής του Δεκεμβρίου 2013 για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, για τα οποία προφανώς το Κοινοβούλιο όχι μόνο έχει λάβει γνώση, αλλά και έχει αποφανθεί αμετάκλητα μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας» προσθέτει.

«Ό,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται να αποφύγουν την σκληρή κριτική των συνιστωσών τους για την καθήλωσή τους στις πρόσφατες εκλογές» καταλήγει η κ. Βούλτεψη.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή, τονίζει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «όταν καταθέσαμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάποιοι μας είπαν ότι «εξυπηρετούμε συμφέροντα» και μας καλούσαν σε… μονομαχία.

Αφού ψήφισαν κατά της διερεύνησης- κάνοντας για άλλη μια φορά το σωματοφύλακα των ποινικώς υπολόγων πολιτικών τους εταίρων και των εαυτών τους, μας καλούσαν «να πάμε στον Εισαγγελέα». Το κάναμε. Θέσαμε υπ' όψιν της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή. Και με τα δεδομένα αυτά, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή!».

ΠΑΣΟΚ: «Άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες»

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με τα παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα της κας Κωνσταντοπούλου «έκρινε» κάτι η Δικαιοσύνη, αυταπατάται ίσως αλλά δεν παραπλανά κανένα. Η εισαγγελία έκανε - στο επίπεδο του Αρείου Πάγου - το μόνο που μπορούσε να κάνει. Έστειλε πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο» ανταπάντησε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες: από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. Δεν έκανε όμως τίποτα» πρόσθεσε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή; Όσο για την λήξη των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνόδου, μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελική του θέση; Ήθελε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και εξακολουθεί να θέλει τη διάλυση της Βουλής που θα σήμαινε και άμεση λήξη της συνόδου ή όχι;» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Για «δήθεν φάκελο δικογραφίας» που διαβίβασε η Εισαγγελία στη Βουλή για τα υποβρύχια του ΠΝ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έκανε νωρίτερα λόγο το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εισαγγελία: "Τυπική η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή"

Από τις εισαγγελικές αρχές διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι πρόκειται για τυπική διαβίβαση της δικογραφίας και οι εισαγγελικές αρχές δεν έκαναν καμία προκαταρκτική εξέταση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών απαγορεύεται ρητά από το νόμο και δεν μπορούν να διενεργήσουν ουδεμία έρευνα κατά πολιτικού προσώπου.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ