Βαριές νυχτερινές κουβέντες στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Τριαντάφυλλου

Με βαριές κουβέντες και κατηγορίες εκατέρωθεν κλιμακώθηκε αργά το βράδυ στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής η αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο και την Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την θετική στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του Σάββα Ξηρού να αποφυλακιστεί και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’ οίκον.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στις κατηγορίες του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται δολοφόνους τρομοκράτες και τόνισε ότι «κανένα στέλεχος δημοκρατικού κόμματος τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχει πάει ποτέ υπερασπιστής κανενός τρομοκράτη».

Για σπίλωση και κατασυκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου έκανε λόγο στην απάντησή της η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι «είναι ανιστόρητα αυτά που είπατε. Να σας υπενθυμίσω ότι με το πρόσχημα της τρομοκρατίας έγιναν και πολιτικές διώξεις και πολιτική λασπολογία και σε δικά σας μέλη και υψηλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

»Άξιος ο μισθός σας. Είστε άξιος συνεργάτης των πρωτεργατών αυτής της σπίλωσης», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όμως επεχείρησε να παρομοιάσει το ΣΥΡΙΖΑ και με τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι αυτά που έλεγε η κ. Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της «θυμίζουν την νεοναζιστική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής» προκαλώντας ένα νέο γύρο έντασης.

«Διαστρεβλώνετε τα γεγονότα και λασπολογείτε» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι απαράδεκτο πολιτικά να καλύπτεται πολιτικά την υπεράσπιση τρομοκράτη», συνέχισε ο κ. Τριανταφύλλος και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν σας άκουσα να καταδικάζεται την Χρυσή Αυγή όταν όλος ο πολιτικός κόσμος στέκεται απέναντι της».

«Εσείς υποδαυλίζετε την Χρυσή Αυγή», του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον καυγά δεν κατάφερε να τερματίσει ούτε ο πρόεδρος της επιτροπής Μιχάλης Ταμήλος, παρά μόνο όταν έληξε η συνεδρίαση και δέχτηκε τα παράπονα του Κώστα Τριαντάφυλλου ότι δεν τον προστάτεψε και δεν ανακάλεσε στην τάξη την κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τι θέλεις; Να χειροδικήσω; Να γίνω Μαρκογιαννάκης; Άμα δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί της, τι της χώνεσαι; Θα τσακωθώ εγώ με την Κωνσταντοπούλου για να κάνω τα δικά σου παιχνίδια;» του απάντησε ο κ. Ταμήλος.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου