ΣΥΡΙΖΑ: H "ευτυχισμένη κοιλάς" του ΠΑΣΟΚ;

“Και ο Δημήτρης Ρέππας, και ο Κώστας Σκανδαλίδης, και ο Γιώργος Ντόλιος ΚΑΙ ο Μιχάλης Καρχιμάκης στον ΣΥΡΙΖΑ; Τα πιο γνωστά ονόματα του ΠΑΣΟΚ θα τα βρείτε μόνον στην Κουμουνδούρου σε χώρο με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις κατευθείαν από Βρυξέλλες”.

Τη διαφήμιση μιας σχολής δημοσιογραφίας, που παρουσίαζε τους γνωστούς δημοσιογράφους που είχε στο δυναμικό της, μού θυμίζει όλο και περισσότερο το επίμονο φλερτ -μέχρι... παρενοχλήσεως βρε αδελφέ- ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για “συνεργασία” μεταξύ των δυο κομμάτων (στενή συνεργασία μέχρι ενώσεως εις σάρκαν μιαν ενδεχομένως).

Ασφαλώς για ορισμένους ΠΑΣΟΚόφρονες της Χαριλάου Τρικούπη η Κουμουνδούρου αποτελεί μύχιο πόθο· αντιπροσωπεύει ένα δελεαστικό πολιτικό καταφύγιο μετά από τις εκλογικές τρικυμίες και τους άπειρους σκοπέλους της διακυβέρνησης και της συγκυβέρνησης που άφησαν την άλλοτε ΠΑΣΟΚική ναυαρχίδα... μισοβουλιαγμένη σε ρηχά νερά. Φαντασιώνονται ένα μέρος που θα πραγματώσουν εκ νέου τις σοσιαλιστικές τους ονειρώξεις, ακριβώς όπως ο χαρακτήρας του Τέντι Μπρούστερ στο θεατρικό έργο του Κέσελρινγκ “Αρσενικό και παλιά δαντέλα” που πιστεύει ότι είναι ο Θεόδωρος Ρούσβελτ και τελικά τον αποστέλλουν -πακέτο με τις... δηλητηριώδεις θείες του- στον "οίκο γαλήνης" Η ευτυχισμένη κοιλάς (του ΠΑΣΟΚ).

Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι τα άλλοτε πρωτοπαλίκαρα (και νυν πολιτικά γεροντοπαλίκαρα) του Παπανδρεϊσμού που θέλουν να κλαδέψουν την Βενιζελική Ελιά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί ποιο ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά; Το “όλον” ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο και Κωνσταντινόπουλο μέσα, ή μια τσοντούλα καταδικασμένη σε αφομοίωση; Και πώς συνεργάζεσαι με τις περιλάλητες “φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ” αποκλείοντας τις “αντιευρωπαϊκές”; Αλλά και με πόσους ακόμη ΠΑΣΟΚογενείς μπορεί “να συνεργαστεί” αυτό το δόλιο το κόμμα του Ανδρέα του Τσίπρα; (εξάλλου, μετακινήσεις και λογιών - λογιών συνεργασίες ορέγονται και αρκετοί από Αγίου Κωνσταντίνου μεριά, οπότε παιδιά μη σπρώχνεστε, ένας - ένας).

Άσε που κανείς νουνεχής στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει καμία απολύτως όρεξη να αρθεί η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και να έχει τη μοίρα του μπαρμπά Φώτη. Επομένως, προσώρας τουλάχιστον, το φλερτ ορισμένων παραμένει πλατωνικό, οι απόψεις τους ευσεβείς πόθοι κάτω από τον πράσινο ήλιο και οι σχεδιασμοί τους ασκήσεις επί χάρτου που θα δοκιμάσουν, αλλά δεν θα πλήξουν, την κυβερνητική σταθερότητα.

ΥΓ. “Καλά με την ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡΟΣΥΡΙΖΑϊκή Αριστερά του μελλοντικού παρελθόντος μας, αλλά με αυτήν την έρμη την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς τι να γίνεται, ακόμη στο δρόμο είναι;” σε ακούω να αναρωτιέσαι αναγνώστα μου. Ορισμένα αρσενικά σκίζουν... παλιές και καινούργιες δαντέλες στα αντικοινωνικά Μήδεια για πάρτη της, αλλά λάδι πολύ και από τηγανίτα τίποτε.


Πάντα εποικοδομητικός ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ
Πηγή: Στέλιος Ν. Κάνδιας