Κλείσιμο

Κεδίκογλου: Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού – αυτονόητο να τεθεί και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, έθεσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας ευθέως ως αποτυχία το 8% των ευρωεκλογών. «Δεν θα συζητήσουμε και την ηγεσία; Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού, είναι αυτονόητο να συζητηθούν όλα» επισήμανε.

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούσαν για το αποτέλεσμα, και είπα ότι είναι αποτυχία γιατί χάσαμε έναν στους τρεις ψηφοφόρους μας... είναι αυτονόητο αυτό που είπα (σ.σ σε ανάρτησή του στο Facebook). Αν δεν κάνουμε σωστή διάγνωση δεν θα έχουμε σωστή θεραπεία και το 8 %θα γίνει 5% και ούτω καθ’ εξής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

«Το 8% (σ.σ των ευρωεκλογών) ήταν ένα ποσοστό ανθρώπων βαθιά προβληματισμένων, και αυτό το μήνυμα έπρεπε να το μεταφέρω να μην το πετάξω στο καλάθι των αχρήστων» τόνισε.

«Να κάνουμε ένα συνέδριο να λέμε πόσο ωραίοι είμαστε και να αυτοεπιβεβαιωνόμαστε;» διερωτήθηκε. «Δεν βάζω κάτι που δεν το βάζει η κοινωνία και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην τα συζητήσουμε όλα; (...) Αν θεωρούμε ότι όλα πάνε καλά τότε να αλλάξουμε τίποτε, και να μην κάνουμε τίποτε» σημείωσε ο υφυπουργός, ζητώντας «να ακουστεί η βάση του κόμματος αυθεντικά».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «ο πρόεδρος δίνει αγώνα, είναι σεβαστό αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να γίνεται κριτική.»

Ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε επίσης ότι η υπουργική καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός για να μην γίνεται κριτική. «Η συγκυβέρνηση ήταν ιστορικός συμβιβασμός και ο προοδευτικός πόλος πρέπει να είναι σαφής» είπε, προσθέτοντας ότι μόνο με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατή η συνεργασία.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ