Στουρνάρας: Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Κομισιόν για την παραίτηση Θεοχάρη

Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη γενική γραμματεία Εσόδων.

"Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή της Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει με νόημα ότι προσβλέπει σε μια "αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του".

"Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί (...) θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο αυτόνομη διοίκηση εσόδων, όπως επίσης και για τις δεσμεύσεις με στόχο να θεσπιστούν αυστηρές, διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για τον ορισμό ανώτατων διοικητών στην ελληνική δημόσια διοίκηση" επισημαίνεται.

Η αλλαγή φρουράς στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη θεωρείται "προάγγελος" του επικείμενου ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται το μεσημέρι της Δευτέρας.

"Έχω δώσει πάρα πολλά στο υπουργείο Οικονομικών και θα είναι δύσκολη η μέρα που θα φύγω" δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Γιάννης Στουρνάρας.  

Ερωτηθείς 
στη Βουλή αν θα φύγει τελικά από το ΥΠΟΙΚ ενόψει του ανασχηματισμού, ο κ. Στουρνάρας χαμογέλασε αινιγματικά, ενώ σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων αν θέλει να φύγει, ανέφερε χαρακτηριστικά "και θέλω και δεν θέλω". 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ