Σαμαράς: Ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού

Κανένα σχόλιο όσον αφορά τον επικείμενο ανασχηματισμό δεν θέλησε να κάνει πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχες με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού», δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Σαμαράς, χωρίς να δώσεις καμία πληροφορία όσον αφορά το χρονικό σημείο οπότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός ή τα πρόσωπα που θα μετακινηθούν.

Βασικό αντικείμενο της γενικής γραμματείας ήταν να γίνει μία πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εξετάστηκαν οι στρατηγικές που θα επιτρέψουν στη ΝΔ να ξανακερδίσει τις ψήφους πολιτών που ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς αλλά έχουν στραφεί σε άλλες παρατάξεις ή έχουν προτιμήσει την αποχή.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εκτελεστικής γραμματείας, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι θετικό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ δεν είναι αρνητικό για τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, εκτιμάται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα που είχε βάλει για φυγή της κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, ενώ σημειώνεται πως η Κουμουνδούρου δεν έχει πια δυναμική, καθώς στις ευρω-κάλπες έλαβε 150.000 λιγότερες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ