«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός – Ανοιχτή η ημερομηνία - Τα σενάρια

«Κλειδώνει» όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, ο ανασχηματισμός. Πρόσωπο κλειδί, αυτό του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σήμερα στη σκιά των δηλώσεων Σόιμπλε, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και περιορίστηκε να δηλώσει ότι συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά, τις επόμενες δόσεις και τα προαπαιτούμενα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα ν' αποχωρεί από το Υπουργείο Οικονομικών και ν' αντικαθιστά τον Γιώργο Προβόπουλο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης «φλερτάρει» με τη θέση της Μαρίας Δαμανάκη στις Βρυξέλλες, παρά τις αντιρρήσεις που εγείρει το ΠΑΣΟΚ.

Θέση στο υπουργικό συμβούλιο φαίνεται πως κερδίζουν ο Μάκης Βορίδης και η Άννα Ασημακοπούλου από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ από το ΠΑΣΟΚ - ή την Ελιά - χαρτοφυλάκιο θ' αναλάβει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Πάρι Κουκουλόπουλου, της Συλβάνας Ράπτη, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη..

Πιθανή και η υπουργοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ενισχυθεί το προοδευτικό πρόσημο και να δημιουργηθεί μια «νέα βάση στήριξης της κυβέρνησης».

Για το ζήτημα του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν επικοινωνία το Σαββατοκύριακο, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο τις επόμενες ημέρες, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν τα πρόσωπα.

Πάντως, μπορεί να έχουν περάσει τέσσερις μέρες από την ανακοίνωση του επερχόμενου ανασχηματισμού, φαίνεται όμως πως παραπέμπεται για την επόμενη εβδομάδα. Τρίτη και Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στη Βαρσοβία, τη Πέμπτη ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στα Ιωάννινα, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας - στον οποίο θα ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - θα παραστεί στην 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία.
Πηγή: Ρεπορτάζ: Τίμος Παπαδόπουλος, Newsdesk ΣΚΑΪ