Βενιζέλος: Ο ανασχηματισμός τη στιγμή που πρέπει, όχι σε δημοσιογραφικό χρόνο

Για το απροσδιόριστο μέλλον παραπέμπεται ο ανασχηματισμός, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως ο ανασχηματισμός «δεν θα γίνει σε δημοσιογραφικό χρόνο» αλλά «τη στιγμή που πρέπει», με γνώμονα τις «ανάγκες του κυβερνητικού έργου».

Επισήμανε πως μία από τις υποχρεώσεις της Αθήνας είναι η ελληνική προεδρία της Ε.Ε., ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να τοποθετήσει τον ανασχηματισμό απαιτητά μετά τη λήξη της προεδρίας.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «καταλαβαίνει πολύ καλά» το μήνυμα της κάλπης, και έχει ως στόχο να λύσει «αυτά που όλοι ξέρουμε πως είναι τα μεγάλα προβλήματα».

Ερωτηθείς για την θέση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με δεδομένο το αποτέλεσμα της κάλπης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η Χαριλάου Τρικούπη παραμένει «ένας από τους δύο παράγοντες της κυβέρνησης, εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας» και «προοδευτικός πόλος» της δικομματικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τον ανασχηματισμό κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων.

«Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία. Θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ