Κλείσιμο

Την ερχόμενη Τετάρτη η συζήτηση για την άρση ασυλίας της ηγετικής ομάδας της ΧΑ

Την επόμενη Τετάρτη αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να εισάγει για συζήτηση στην Ολομέλεια του σώματος τις υποθέσεις άρσεων ασυλίας της προφυλακισμένης ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Πρόκειται για αιτήματα της δικαιοσύνης για άρση ασυλίας των τριών, για συμπληρωματικά αδικήματα και ειδικότερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής ενώ ο Χρήστος Παππάς κατηγορείται για σύσταση παράνομου αρχείου.
Πάντως, η παρουσία στη Βουλή των τριών προφυλακισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής θα κριθεί από το αν ο εισαγγελέας φυλακών τους χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια για να παραστούν στη συνεδρίαση.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε παράνομο και αντισυνταγματικό το να κληθούν στη Βουλή οι τρεις χρυσαυγίτες, καθώς όπως υποστήριξε, το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται πάει να ισχύει γιατί έχει παρέλθει το τρίμηνο από τότε που διαβιβάστηκε το σχετικό εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας στη Βουλή.

Στην άποψη δε που λέει ότι στο τρίμηνο δεν προσμετρούνται οι διακοπές του Πάσχα και η διακοπή των εργασιών της Βουλής λόγω εκλογών, ο κ. Κασιδιάρης επικαλέστηκε συνταγματικές ερμηνείες που λένε ότι ως διάστημα διακοπών , θεωρείται μόνο το διάστημα που η Βουλή λειτουργεί σε θερινά τμήματα.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου