Στη διάθεση των οργάνων της ΔΗΜΑΡ η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη

Την παραίτησή του από την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς υποβάλλει στα όργανα του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κουβέλης αποδίδει την παραίτηση του στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που είδε τη ΔΗΜΑΡ να λαμβάνει το 1,2% της ψήφου και να μένει εκτός Ευρωβουλής.

Σημειώνει πάντως πως η απόφαση θα ληφθεί από την Κεντρική Επιτροπή και το Συνέδριο του κόμματος, «σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες», φράση η οποία μπορεί να ερμηνευθεί ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακαταθέσει υποψηφιότητα.

Η παραίτηση του κ. Κουβέλη αναμένεται να κατατεθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα το επόμενο Σάββατο.

Εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Οικονόμου εκτίμησε ότι η παραίτηση Κουβέλη είναι «τελεσίδικη, γιατί αλλιώς θα γυρίσει μπούμερανγκ». Προσέθεσε ότι η Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει να εκλέξει μεταβατικό πρόεδρο.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης είπε ότι «προφανώς η παραίτηση Κουβέλη είναι οριστική, ξέροντας το ήθος του δεν μας έχει δώσει δείγματα υπεκφυγών».

Προσέθεσε ότι λυπάται για την παραίτηση Κουβέλη, και πως θα προτιμούσε να μην παραιτηθεί και «να πάρει τα κεφάλια όλης της ηγετικής ομάδας».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης εκτίμησε ότι είναι θετικό γεγονός η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε όμως πως πρέπει να γίνει σωστή αξιολόγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα επιπόλαιη την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ πως η πρωτιά του οφείλεται σε ψήφο αποδοχής της θετικής του πρότασης.

Ο κ. Τσούκαλης ζήτησε την πλήρη διασαφήνιση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμάς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ μία αριστερή πρόταση να είναι βιώσιμη», σημείωσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Φώτη Κουβέλη

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος , να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ