Πάγκαλος για Τσίπρα: Συμπεριφορά Μουσολίνι και Φράνκο στο προεδρικό μέγαρο!

«Ντούτσε» και «Καουντίγιο» («ηγέτης» - το προσωνύμιο του ισπανού δικτάτορα Φράνκο) αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος αφορμή τη στάση του στο προεδρικό μέγαρο!

Μιλώντας στον Bήμα FM, ο πρώην υπουργός τόνισε πως σε μια ευρύτερη συνεργασία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς θα μπορούσε να μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ (...) «αλλά με τροποποιημένες θέσεις. Και βεβαίως όχι με βέτο και leader, με Καουντίγιο και Ντούτσε, διότι εγώ είδα χθες έναν Ντούτσε στο Προεδρικό Μέγαρο, που έλεγε απαγορεύω, διατάσσω και να μην τολμήσει ο ένας ή να μην αποπειραθεί ο άλλος. Αυτές οι συμπεριφορές είναι σταλινικές».

«Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν φυσιολογική, διότι οι βάσεις των πεποιθήσεων των μεν και των δε είναι κοινές. Πρέπει, όμως, να δούμε την τέχνη του εφικτού. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι αριστερά που βασίζεται στην ουτοπία. Προτείνει σειρά από τεχνητούς παραδείσους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν στην πραγματικότητα και στερείται τη σημασία του χρόνου και του διεθνούς περιβάλλοντος στην εκπλήρωση κάποιων στόχων. Και η ΔΗΜΑΡ ψάχνει τον εαυτό της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Από τους μύδρους του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς έθεσε ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη ΔΗΜΑΡ. «Για να αποκτήσεις καινούργιο αυτοκίνητο, θες απόσυρση. Πρέπει να πουν οι ηγεσίες ότι θα εργαστούν για το συνέδριο και θα συμμετάσχουν, αλλά (θα αποχωρήσουν) και μιλάω και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ και για όλες τις άλλες κινήσεις που απέτυχαν παταγωδώς. Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο. Γιατί δεν απεδείχθη; Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως.

«Μπορούν να ανανεώσουν το χώρο; Εγώ λέω όχι. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μετέχουν βέβαια στο συνέδριο, για να δεσμευτούν από αυτό και να μην πάνε μετά να κάνουν άλλο μαγαζάκι, και να πουν ότι αποσύρονται» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός ζητώντας τη συμμετοχή νέων δυνάμεων από την κοινωνία στο ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr