Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση δε χρειάζεται να ρωτήσει τον Τσίπρα για τίποτα

«Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν χρειάζεται να ρωτήσει τον κύριο Τσίπρα για τίποτα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή σε εθνικές εκλογές λόγω του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έβλεπε τις εκλογές ως «έφοδο στα θερινά ανάκτορα», αλλά «δεν του βγήκε το στοίχημα».

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κατάφερε να καρπωθεί τη φθορά» που έχουν υποστεί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μετά από δύο χρόνια «δύσκολων μέτρων», και συνεπώς «το μήνυμα για ανατροπή δεν έπιασε τόπο».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι αδιανόητο» να γίνονται εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές με αφορμή τις Ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι ο χαρακτήρας της ευρω-κάλπης είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν των εθνικών εκλογών.

Παρά ταύτα, παραδέχτηκε πως το αποτέλεσμα της κάλπης έχει μηνύματα και για τον κυβερνητικό συνασπισμό, εκτιμώντας ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ