Κλείσιμο

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνταγματικό πραξικόπημα

Σφοδρά πυρά αντάλλαξαν Σίμος Κεδίκογλου και Πάνος Σκουρλέτης στο Mega για το αίτημα το αίτημα για πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για συνταγματικό πραξικόπημα.

«Το μήνυμα το πήρε η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το πήρε. Δεν σέβονται το Σύνταγμα, όλα αυτά που κάνουν είναι συνταγματικό πραξικόπημα και επιχειρούν να έχουν ως συνεργό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν περιμέναμε τις ευρωεκλογές για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις» διευκρίνισε, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σέβεται το Σύνταγμα και να κινείται στο πλαίσιο του πολιτεύματος. «Δεν σέβονται την αρχή της δεδηλωμένης και το Σύνταγμα» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μετά τις ευρωεκλογές νομιμοποίηση να χειριστεί σειρά ζητημάτων με πρώτο και κύριο το θέμα του χρέους.

Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε εκ νέου εθνικές εκλογές, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη αν δεν γίνουν πρόωρες εκλογές.
Πηγή: skai.gr