Κλείσιμο

ΚΚΕ: Τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την εκτίμηση ότι «τα ποσοστά για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές - δημοτικές, εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ, απήχησης των θέσεών του σε νέους ψηφοφόρους και σε ένα ποσοστό αποδοχή της θεμελιακής θέσης του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο» διατυπώνει ο Περισσός.

Σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών, το ΚΚΕ εκτιμά ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χωρίς, όμως «το συνολικό αποτέλεσμα να δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού».

Επισημαίνεται ότι «η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής πολιτικής» και προστίθεται ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας περίπου τα ποσοστά του Ιουνίου 2012, διαμορφώθηκε σε συνθήκες - κάτω από την πίεση της άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής, ως δήθεν ανάσχεση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική. Ωστόσο η διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φέρνει σε πραγματική αντίθεση με την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από το λαό».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι στην πορεία αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού ενισχύεται «η τάση υποκατάστασης του αισθητά αποδυναμωμένου ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι ρευστή σε σοσιαλδημοκρατικά σχήματα όπως η Ελιά, ενώ υποχώρησε το εκλογικό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ και ενισχύθηκε το Ποτάμι «που εμφανίστηκε με περισσότερο ασαφή και θολά συνθήματα».

Υπογραμμίζει ότι «δεν έχει σημειωθεί σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων», προσθέτοντας πως «η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το υψηλό ποσοστό της ΧΑ».

Πηγή: skai.gr