Κεδίκογλου: Πρωτοφανής εκτροπή από Τσίπρα

Σκληρή απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για πρόωρες γενικές εκλογές λόγω του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «πρωτοφανή θεσμική εκτροπή».

Ο κ. Κεδίκογλου καταγγέλλει πως ο κ. Τσίπρας διαπράττει «εκτροπή» με το να «ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα», εξηγώντας ότι ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για την Ευρωβουλή, «όχι για την διακυβέρνηση του τόπου».

«Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…», συμπληρώνει ειρωνικά, και υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση θα «εξαντλήσει στο ακέραιο» την τετραετή εντολή της.

Ο κ. Κεδίκογλου καυτηριάζει επίσης την προειδοποίηση του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό να «μην διανοηθεί» να προχωρήσει σε διάφορα ζητήματα, λέγοντας πως συνιστούν εκτροπή οι «απειλές» στην κυβέρνηση «‘να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει‘».

Παράλληλα, καλεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτηθεί «γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε», αλλά αντίθετα «έχασε πάνω από 150.000 ψήφους» σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2012.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ