Κουβέλης: Συμπράττω σε κυβέρνηση συνεργασίας με δεσμεύσεις που θα τηρούνται

Έτοιμος να συμπράξει και πάλι η ΔΗΜΑΡ, εφόσον χρειαστεί, σε κυβέρνηση με προγραμματικές δεσμεύσεις, που θα τηρούνται, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης την Τρίτη το βράδυ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ, στο Μοναστηράκι. «Με αυτές τις προϋποθέσεις θα συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις, που είναι αναγκαίες για τη σταθερότητα της χώρας. Ζητάμε να μας κάνετε ισχυρούς. Τόσο ισχυρούς για να αποτρέπουμε τη λήψη επαχθών μέτρων για την κοινωνία. Τόσο ισχυρούς που να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με διακριτή ατζέντα και να επιβάλλουμε λύσεις κοινωνικά δίκαιες και δημοκρατικές. Λύσεις και πολιτικές ανόρθωσης της χώρας. προοδευτικές υπέρ της κοινωνίας και της δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε με έμφαση ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα είναι κοινωνική πλειοψηφία . «Είναι ιστορική , πολιτική αναγκαιότητα η δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας έντονη κριτική τόσο στην κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης, κάλεσε τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν με την ψήφο τους, τη δύναμη στη ΔΗΜΑΡ για να προωθήσει στην Ευρώπη, μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με σταθερότητα και ρεαλισμό, τις αλλαγές που χρειάζονται στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση ώστε να ενισχυθούν οι διαδικασίες ενοποίησης και αλληλεγγύης της Ευρώπης. Ο κ. Κουβέλης ζήτησε την ενίσχυση του κόμματος του για να αλλάξει, όπως είπε, η χώρα με ευθύνη και σταθερότητα, χωρίς λαϊκισμό και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής προοδευτικών πολιτικών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέφερε ότι συνιστούν μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και εξέφρασε την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συνδυασμών που στήριξε το κόμμα του καθώς επιβραβεύτηκαν υποψηφιότητες με βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων και αξιόπιστων προσώπων, όπως είναι αυτές του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα, παρότι το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής δεν ήταν ικανοποιητικό. «Η προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες να παρουσιαστεί ότι δήθεν εξαϋλώθηκε στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι μια κατάφωρη διαστρέβλωση, μια αντιστροφή της πραγματικότητας.

Ενόψει του β΄γύρου είπε: «Την επόμενη Κυριακή η υποστήριξη των πολιτών στα σχήματα αυτά πρέπει να ολοκληρωθεί. Στις περιπτώσεις, όπου το ψηφοδέλτιο που υποστηρίξαμε δεν συμμετέχει στον δεύτερο γύρο, τότε καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί από τον πρώτο γύρο: της ύπαρξης, δηλαδή, προοδευτικού αυτοδιοικητικού προγράμματος και της αξιοσύνης των προσώπων.

Ειδική αναφορά έκανε, ο κ. Κουβέλης, στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι η δικαστική αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκής. «Η αντιμετώπισή της απαιτεί ένα κοινό δημοκρατικό μέτωπο και συγκεκριμένες πολιτικές για τη μετανάστευση, το ρατσισμό, και την κοινωνική προστασία. Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας να εργασθούν συντονισμένα και πολυδιάστατα για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου», τόνισε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε όλους τους πολίτες στο β΄ γύρο να καταψηφίσουν τα ακροδεξιά στοιχεία ή τα πρόσωπα που ταυτίζονται με διαφθορά και παράνομες ενέργειες .

Σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, ο Φώτης Κουβέλης επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν υπάρχει χειρότερη πολιτική από τα «ψεύτικα διλήμματα». Τη καλλιέργεια διχασμού και μια κακέκτυπη έκδοση ενός «νέου δικομματισμού». Όσο λάθος είναι το δίλημμα «ΝΔ ή περιπέτεια» άλλο τόσο λάθος είναι το δίλημμα «Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του για μετεκλογική ανασύνταξή της Κεντροαριστεράς στη βάση ενός συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος η οποία θα αποτελεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας, και έκανε άνοιγμα προς όλους όσους, όπως είπε, κατανοούν ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση, είτε προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, είτε προέρχονται από το χώρο της αριστεράς, είτε από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, είτε από το χώρο της οικολογίας, είτε από το χώρο των κινημάτων.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ