Πρόταση Μιχελάκη να μην διεξαχθούν exit polls την ερχόμενη Κυριακή

Να μην διεξαχθούν την Κυριακή exit polls, μέχρι να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την αστοχία των αποτελεσμάτων κατά τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Επιπλέον
, στον λογαριασμό του στο Τwitter επικρίνει τις εταιρείες διότι «το αποτέλεσμά τους (σ.σ. των exit polls) διέρρευσε, όταν οι κάλπες ήταν ακόμη ανοιχτές». Και προσθέτει σχετικά με την επιστολή που έστειλε χθες στον ΣΕΔΕΑ πως «έχω δηλώσει ότι η έρευνα πρέπει να γίνει και για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις».

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Χριστίνα Καράμπελα, στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί «αναγκαίο να εξετασθεί άμεσα το ζήτημα» από «τα αρμόδια και ελεγκτικά όργανα» της μεγάλης απόκλισης του εκλογικού αποτελέσματος από το αποτέλεσμα των exit polls.

Σχολιάζοντας την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής μεταξύ του Γιάννη Σγουρού και της Ρένας Δούρου, ο υπουργός σημειώνει ότι οι απόψεις του για τον κ. Σγουρό είναι γνωστές, καθώς τις έχει εκφράσει δημόσια. Όπως σημειώνει: «Οι απόψεις μου για τον κ. Σγουρό είναι γνωστές και τις έχω εκφράσει και δημόσια. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν η καλύτερη. Η Αττική έχασε μια σημαντική ευκαιρία και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

«Η αναφορά του κ. Μιχελάκη στις αστοχίες των exit polls για να ήταν ολοκληρωμένη, πιο πειστική και ειλικρινής, θα όφειλε να επεκταθεί και στις λάθος εκτιμήσεις των δημοκοπικών εταιρειών για τον Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια της Αττικής που όλο το προηγούμενο διάστημα έβγαζαν δεύτερη την Ρένα Δούρου με διαφορά από τον κ. Σγουρό και εκτός δεύτερου γύρου τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «η κυβέρνηση και τα φίλια προς αυτήν media, έκαναν πολιτική με βάση τα ευρήματα των δημοκοπικών εταιρειών. Όχι λοιπόν επιλεκτικές ευαισθησίες, αλλά συνολική συζήτηση και διαφάνεια για το καθεστώς λειτουργίας των δημοκοπικών εταιρειών.»

«Το μόνο βέβαια που πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. Μιχελάκη είναι η σταθερότητά του σε σχέση με την γνώμη που έχει για τον κ. Σγουρό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr