Σαμαράς: Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση – Τσίπρας: Πρώτο βήμα για να αλλάξουμε σελίδα

Μετά το κλείσιμο της κάλπης, παρακολουθήστε ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών στο www.skai.gr/ekloges.

Παρακολουθήστε live μέσω του skai.gr την κάλυψη των εκλογών από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σημαντική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, λέγοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο «ζωογόνος χυμός της δημοκρατίας».

Τόνισε ότι οι τοπικοί άρχοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις δύσκολες στιγμές και εξέφρασε την ελπίδα να εκλεγούν αυτοί που έχουν «μεράκι να προσφέρουν σε αυτό τον τόπο».

«Ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση», δήλωσε από την Πύλο της Μεσσηνίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφότου ψήφισε στο 2ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

«Η ημέρα είναι αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να εκλέξουν τους καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες», δήλωσε από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όπου ψήφισε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την ελπίδα πως η επιλογή των πολιτών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, την απασχόληση, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο δημότη και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ως ένα «πρώτο σημαντικό βήμα για να γυρίσουμε σελίδα για την πατρίδα μας», χαρακτήρισε τις δημοτικές και περιφερειακές κάλπες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε πως «είναι μία σπουδαία μέρα γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες» και με την «ετυμηγορία» τους «θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία ο πόλεις και οι περιφέρειας της χώρας μας».

«Θέλω να θυμίσω στους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα πρέπει αύριο το πρωί να επιτρέψουμε να κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010. Να μην πουν δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Οι πολίτες με την ψήφο τους διεκδικούν μία αυτοδιοίκηση προοδευτική και δημοκρατική, αλληλέγγυα προς την κοινωνία που δοκιμάζεται», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη και να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα», προσέθεσε.

«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του «για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

Όπως είπε, το ΚΚΕ, δίνει τη μάχη για τη δημιουργία μας ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι στα μονοπώλια, το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους και απέναντι στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε δήμους και περιφέρειες, «για να αποτρέψουμε αντιλαϊκά μέτρα».

«Ελπίζω να ψηφίσουμε τους καλύτερους και τους αξιότερους έξω από κομματικές γραμμές. Πρέπει να ψηφίζονται οι καλύτεροι και οι ικανότεροι μακριά από κομματικές γραμμές», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από Το Ποτάμι.

«Σήμερα καλούνται αυτοί οι δήμοι και οι περιφέρειες να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα, ανατρέποντας κακές πρακτικές και αντιλήψεις ενός πελατειακού κράτους, πηγή πολλών δεινών για την χώρα μας και εξαρτησιακών πρακτικών και αντιλήψεων», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από τη Ν. Ερυθραία όπου ψήφισε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ