Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις Κάννες – Κεδίκογκου: Υπονομευτής της χώρας ο Τσίπρας

Τους διαξιφισμούς κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής των Καννών το 2011.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολου αντέδρασε έντονα σε ανακοίνωσή του καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα ως συστηματικό υβριστή και συκοφάντη που δεν διστάζει πια μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να υπονομεύσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. «Το όραμα της επιστροφής στη δραχμή δεν έχει σβήσει από το μυαλό του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου, και προσθέτει «όσον αφορά τον κ. Σαμαρά, αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος και υπερήφανος που απέτρεψε εκείνη την εποχή το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.»

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα των FT κατέδειξε την άθλια στάση του τότε «αντιμνημονιακού» κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να κάνει βρόμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Η Κουμουνδούρου μιλά στην ανακοίνωσή της και για τη μπλόφα του περιβόητου «Grexit», την οποία τώρα προσπαθούν να επαναφέρουν για να δικαιολογηθεί η στάση Σαμαρά-Βενιζέλου. «Η μπλόφα αυτή έχει απαντηθεί ήδη από την κα. Μέρκελ» υποστηρίζει.

Στο σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλύπτοντας ότι τού το είχε πει κομψά ο κ. Σόιμπλε το Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία. Ο κ Βενιζέλος επικαλέστηκε μάλιστα και αναφορά του τότε υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουνσεν, ο οποίος του είχε πει ότι το σχέδιο εξόδου προεβλε να μπορεί να σηκώνει ο κάθε Έλληνας 50 με 100 ευρώ την εβδομάδα από τα ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε του πολίτες να επιλέξουν αν θέλουν ταραχές και κρίση, ή να συνεχιστεί η σωτήρια της χώρας.

Στο μεταξύ, στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Κουμουτσάκου μιλά στις 7.30 το βράδυ στον Πανελλήνιο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στην αποκάλυψη του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ ότι τον Ιούλιο του 2012 ο κ. Σόιμπλε επεξεργαζόταν ακόμη σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γεγονός που τον τρόμαξε και έπεισε να ενημερώσει τον Ομπάμα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ