Κλείσιμο

Σαμαράς: Ανάκαμψη σε υγιείς βάσεις – κίνδυνος να επιστρέψουμε σε χειρότερα απ’ όσα περάσαμε

Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών ανέδειξε στην ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για ανάκαμψη σε υγιείς βάσεις, τόνισε ότι η ΝΔ αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και τη μόνη συμπαγή δύναμη στη Βουλή, ωστόσο, απευθυνόμενος στους βουλευτές του, προειδοποίησε ότι πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες ότι με την χαλαρή ψήφο υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα κεκτημένα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

«Εξηγήστε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο πολλά μικρά λάθη μπορούν να κάνουν τη μεγάλη ζημιά, που μπορούσε να οδηγήσουν σε χειρότερα απ’ όσα περάσαμε ως τώρα. Πρέπει να κατανικήσουμε τη χαλαρότητα της ψήφου» τόνισε. «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο, σε ιστορικό σταυροδρόμι» διεμήνυσε.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «νοσταλγούς του χθες» και «εσωτερική διχόνοια, αμηχανία με άλλους να είναι με τη δραχμή άλλη με το ευρώ.»

«Οδηγούμε τη χώρα εκτός μνημονίου, έγιναν λάθη, και αδικίες σε πολλούς θα τις αποκαταστήσουμε όλες. Το 2012 βρήκαμε την Ελλάδα σε απελπιστική κατάσταση διαλέξαμε την ανηφόρα από την καταστροφή, οι νοσταλγοί του χθες υπόσχονται να καταργήσουν τα μνημόνια που αφήνουμε πίσω... Τι θα προτείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους χωρίς μνημόνια για να σκίζουν;» διερωτήθηκε.



Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε δε ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, δε θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας»

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τρέφονται από την κρίση θα εξαφανιστούν όταν δεν υπάρξουν μνημόνια, νοσταλγούν την εποχή που οι κουκουλοφόροι έκαιγαν, όταν τα οργανωμένα συμφέροντα έκαναν ό,τι ήθελαν, όταν το κράτος βούλιαζε, όταν οι λαθρομετανάστες έμπαιναν στη χώρα ανεμπόδιστοι, όταν τα πανεπιστήμια ήταν εστίες παρανομίας αυτά θέλουν να επαναφέρουν εμείς γυρίζουμε σελίδα αυτή θέλουν την Ελλάδα στο χθες.»

«Ξεπεράσαμε τα δύσκολα, τα πιο δύσκολα, είμαστε κοντά σε πράγματα που όλοι τα θεωρούσαν αδιανόητα... Μας είχαν για έξοδο από το ευρώ, και τώρα χαιρετίζουν την πρωτοφανή ανασυγκρότηση την οικονομική ανάκαμψη που πλησιάζει, το πρωτογενές πλεόνασμα, την ύφεση που τελείωσε, τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται» σημείωσε.  

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εκπρόσωπους της μιζέριας, νοσταλγούς του χθες» και «κήρυκες του διχασμού που για εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας.»

«Πράγματι, η χώρα υπέφερε, και ακόμη υποφέρει πολύ, αλλά τα δύσκολα πέρασαν πια, αλλά Αργεντινή δεν γίναμε δεν κάηκαν οι πόλεις, δεν βρεθήκαμε αποκλεισμένοι για χρόνια από τις αγορές, δεν είχαμε πληθωριστικό νόμισμα, δεν είμαστε καταδικασμένοι σε φτώχεια χωρίς προηγούμενο» εξήγησε.  

«Είμαι σίγουρος ότι έως το 2020 θα βρεθούμε στο ίδιο βιοτικό επίπεδο πριν την κρίση, αλλά σε στέρεες, υγείες βάσεις με 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης» επισήμανε. «Σήμερα ευημερούν οι αριθμοί, αλλά πριν 2 χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί, όταν βουλιάζουν οι δείκτες είναι καλό για τους ανθρώπους; είναι το χειρότερο προμήνυμα» σημείωσε. 


«Σταθεροποιήθηκε η οικονομία και θα αρχίσουν σε λίγο όλοι να το νιώθουν, τελείωσε το πιο κάτω και αρχίζει μόνο το προς τα πάνω. Σιγά – σιγά θα έχουμε περισσότερη ανάπτυξη περισσότερες ευκαιρίες» σημείωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε ότι «ποτέ δεν έγιναν τόσες μαζεμένες μεταρρυθμίσεις ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες μακροχρόνιες αγκυλώσεις και στρεβλώσεις τόσο σύντομα και τώρα κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να μην αφήσουν την χώρα να σηκωθεί να μας γυρίσουν πίσω στα μνημόνια... Γι’ αυτό ενοχλήθηκαν που βγήκαμε στις αγορές, τώρα μάς είπαν να πάμε στους δανειστές να δανειστούμε με 1,5%». «Τελείωσαν τα δανεικά από το μνημόνιο δεν έχουν καταλάβει τίποτε, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Τώρα το μνημόνιο τελειώνει, τελειώνει ο αποκλεισμός και αρχίζει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους το φθινόπωρο» επισήμανε.

«Εμείς εγγυόμαστε τη σταθερότητα που οδηγεί μπροστά, αυτοί διώχνουν τις επενδύσεις, αλλά έρχονται συνεχώς, καλούν σε ξεσηκωμό, αλλά κανείς δεν τους ακούει. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται λεφτά που δεν υπάρχουν μόνο που δεν υπάρχει κανείς να τον δανείσει» σχολίασε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμος με την αστάθεια, έχει ως σημαία του την αποσταθεροποίηση και την αστάθεια. Είναι νοσταλγοί του χθες της ντροπής, και της παρακμής» δήλωσε.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ