Βενιζέλος: Δεν παραιτούμαι από ηγεσία ΠΑΣΟΚ ακόμα και με εκλογική συντριβή

Σαφές μήνυμα πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ακόμα και σε περίπτωση συντριβής του κόμματος στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου έστειλε την Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ενημερωτικό ιστότοπο.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως κινείται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και μίλησε, εμμέσως πλην σαφώς, για τους κινδύνους κυβερνητικής αστάθειας που θα προκύψουν από τυχόν μετεκλογικές μάχες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε αν θα του ζητήσουν «να φύγει για να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές».

Προσέθεσε πως μία τέτοια στάση θα απαιτούσε έναν συνδυασμό ανοησίας, κυνισμού και αμετροέπειας.

Όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο αρχιτέκτονας της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ το Νοέμβριο του 2011, και υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2011, κάτι που - όπως είπε - τον τιμά.

Προσέθεσε ότι θα είναι δικαίωση για την επιλογή του κ. Παπανδρέου η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία διαμάχη σχετικά με όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που ενόχλησε ήταν ο συμβολισμός της παρουσίας του μαζί με τον Φώτη Κουβέλη.

Στρέφοντας το βλέμμα του στον ΣΥΡΙΖΑ και τις «βολές» της Κουμουνδούρου περί ενιαίας εκλογικής ήττας των κυβερνητικών κομμάτων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αθροίζονται.

Αντέτεινε δε ειρωνικά πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αθροίσει στο δικό του ποσοστό με αυτό των ΑΝΕΛ και του κόμματος του Βύρωνα Πολύδωρα.

Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι η Χαριλάου Τρικούπη, πέραν του ελέγχου που γίνεται σε όλα τα κόμματα από τους ορκωτούς ελεγκτές, έκανε μια επιπλέον ιδιωτική έρευνα, την οποία έρευνα συνέστησε να κάνουν και τα άλλα κόμματα. Το αποτέλεσμα της ιδιωτικής έρευνας, είπε, δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο και ότι η χώρα θα βγαίνει σταθερά, πλέον, στις αγορές. Τόνισε ότι το δημόσιο χρέος είναι απολύτως βιώσιμο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ