Κλείσιμο

Σκουρλέτης: Το θέμα του νομίσματος δεν είναι ούτε στις προθέσεις ούτε στις θέσεις μας

Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας και να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας, με ό,τι χρειαστεί δήλωσε στο σταθμό μας ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ αν ο ΣΥΡΙΖΑ λεει ναι στο ευρώ "whatever it takes".

Αν όμως αυτή η φράση έχει την έννοια του πάση θυσία, αυτή η αντίληψη είναι ξένη με εμάς, αν σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων και άλλα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι το θέμα του νομίσματος δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας ούτε στις προγραμματικές μας θέσεις και τις διακηρύξεις μας και πρόσθεσε, θα μας πείτε ψεύτες αν δεν βάλουμε ως προαπαιτούμενο στο τραπέζι το θέμα ης κατάργησης του μνημονίου και το θέμα της αποκοπής του χρέους. Τα 50 χρόνια της επιμήκυνσης σημαίνει ότι θα μείνει πάνω στη χώρα ο ογκόλιθος του χρέους για να επιβάλλονται άλλες πολιτικές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλησε να απαντήσει πως θα πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκοπή του χρέους και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Το θέμα της τακτικής ας το αφήσουμε στους διαπραγματευτές, όποια πράγματα κι αν έχεις στο μυαλό σου είναι ανόητο να τα πεις, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ποτέ ο Γιάννης Δραγασάκης δε μίλησε για δημοψήφισμα σε σχέση με το ευρώ. Ούτε καν για δημοψήφισμα δε μίλησε, συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Πηγή: skai.gr