Γλέζος: Επιπολαιότητα και μικροκομματισμός για τους υποψήφιους στη Θράκη

Σε επιπολαιότητα και μικροκομματισμό αποδίδει τους χειρισμούς στο θέμα των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ο Μανώλης Γλέζος, παίρνοντας αποστάσεις από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βήμα, ο κ. Γλέζος επισημαίνει ότι η μουσουλμανική μειονότητα ότι «δεν είναι ένα συμπαγές σώμα, (σ.σ όπως αναφέρει ο κ. Χριστόπουλος και η τοπική οργάνωση Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αποτελείται από Τσιγγάνους (Ρομά), από Πομάκους και τουρκογενείς», και δηλώνει ότι για το θέμα υπήρξε «επιπολαιότητα και μικροκομματισμός».

«Αποφασισμένη εξαρχής ήταν η υποψηφιότητα μου για τις ευρωεκλογές» επισημαίνει πάντως, αποσυνδέοντας το θέμα από τις εξελίξεις με τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων στη Θράκη.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ. Γλέζος αναγνωρίζει πως μόνο πολιτικά μπορεί να λυθεί το θέμα, καθώς υπογραμμίζει πως η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο αναφέρει και παραπέμπει στην ουσία στη διακρατική λύση.


Πηγή: skai.gr