Κεδίκογλου: Τεράστιο λάθος να δίνονται εθνικά χαρακτηριστικά σε θρησκευτική μειονότητα

«Είναι απαράδεκτο και τεράστιο λάθος να δίνονται εθνικά χαρακτηριστικά σε μια θρησκευτική μειονότητα, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει επικίνδυνη άγνοια» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την υπόθεση της Σουλεϊμάν Σαμπιχά, του Αχμέτ Κουρτ, αλλά και τις δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλου.

Ο κ. Κεδίκογλου καταλόγισε «απόπειρα φτηνού συμψηφισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Κομοτηνής με τη ΝΔ, Χασάν Χασάν, στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος DEB (Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη). Αναγνώρισε ωστόσο πως «αστοχίες σε επιλογές προσώπων μπορεί να υπάρξουν».

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι «θα ανέλθει σε 525 εκατομμύρια ευρώ και θα διανεμηθεί σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό». «Θέλουμε να ενισχύσουμε όσο περισσότερο γίνεται όσο περισσότερους μπορούμε αλλά το ποσό είναι πεπερασμένο», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, διαβεβαιώνοντας πως τον επόμενο χρόνο το κοινωνικό μέρισμα θα είναι μεγαλύτερο.
Πηγή: skai.gr