Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων

Νέο πολιτικό θέμα ανοίγει για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του κόμματος στην Ξάνθη Αχμέτ Κουρτ ο οποίος έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες (26 Δεκεμβρίου) με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Αχμέτ Κουρτ είναι και πρόεδρος της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" και εκφράζει τον θαυμασμό του -σύμφωνα με το portal komotinipress.gr- για την απόφαση του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB – με ιδρυτή τον Αχμέτ Σαδίκ) να μετάσχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Ο Κουρτ ανακοίνωσε δε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με "όλη του την δύναμη" το κόμμα DEB.

"Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας" αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Κουρτ.




Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ