Πυρά Σακελλαρίδη στον Σπηλιωτόπουλο – Κατεβαίνει με την ατζέντα του ΛΑΟΣ

Πυρά στον συνυποψήφιό του για το Δήμο Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξαπέλυσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον υποψήφιο της ΝΔ ότι στις εκλογές με «ατζέντα ΛΑΟΣ του 2012».

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανοίγει ζητήματα που έχουν δρομολογηθεί, όπως το τζαμί και δεν παίρνει καμία θέση για τα κοινωνικά ζητήματα του δήμου.

Ο κ. Σακελλαρίδης διαφώνησε με την άποψη Σπηλιωτόπουλου ότι η λειτουργία τεμένους θα γίνει πόλος συγκέντρωσης παράτυπων μεταναστών στην Αθήνα, λέγοντας ότι στην πόλη ήδη λειτουργούν εκατοντάδες παράνομοι χώροι και το τέμενος θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα.

Αναφερόμενος στο θέμα των αστέγων, είπε ότι υπάρχουν 25.000 ακατοίκητα κτήρια στην Αθήνα, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν φόρους, πάγια και χαράτσια και πρότεινε μέσω πόρων του ΕΣΠΑ να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες, ώστε για ορισμένα χρόνια να παραχωρήσουν τα σπίτια τους για τους αστέγους, ενώ έτσι – όπως είπε- θα μπορούσαν να δοθούν και κίνητρα σε νέα ζευγάρια για να έρθουν στην πόλη.

Για το θέμα των διαδηλώσεων είπε ότι οι διοργανωτές πρέπει να σκεφθούν ότι για το καλό των αιτημάτων τους και για να περάσουν το μήνυμα στην κοινωνία, δεν πρέπει να κλείνουν κεντρικές οδικές αρτηρίες 50 – 100 άτομα, για να μη δημιουργείται συμφόρηση.
Είπε ακόμα ότι είναι ζήτημα της αστυνομίας και της τροχαίας να μην κλείνει όλο το κέντρο όταν υπάρχει μικρή πορεία.

Δεν γίνεται να κλείνει το μετρό και να αποκλείεται η πρόσβαση στο κέντρο όταν υπάρχει κάποια διαδήλωση, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. «Να ασχοληθούμε με το γιατί γίνονται οι διαδηλώσεις. Ο κόσμος έχει χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Είναι το μόνο που του έχει μείνει», είπε τέλος ο κ. Σακελλαρίδης.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν εξαιρέσεις για τις τουριστικές περιοχές, όπως η Πλάκα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ