Μπαρνιέ: Εξαιρετικά σημαντική και για την ΕΕ η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές (video)

Εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζει την έξοδο της χώρας μας στις αγορές ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ. Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Μπαρνιέ επισημαίνει ότι «η εμπιστοσύνη επιστρέφει», εκτιμώντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αποτέλεσμα στην Ελλάδα, στη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Μπαρνιέ διαμηνύει πάντως ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη ομαλή. «Χρειάζεται λοιπόν να συνεχιστούν οι προσπάθειες σύμφωνα με τις ενδείξεις, τη βούληση, τις προτάσεις, τις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά που είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και που επέδειξε μεγάλο θάρρος- αυτό είναι που μπορώ να πω με την ιδιότητα του επιτρόπου, ως Γάλλος πολίτης γιατί στη Γαλλία τρέφουμε μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό σε αυτό που κάνει ο ελληνικός λαός, και για τις αποφάσεις και το κουράγιο των ελληνικών Αρχών σήμερα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

<< Τρέφουμε μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό σε αυτό που κάνει ο ελληνικός λαός >>


Ο γάλλος επίτροπος προσθέτει ότι «γνωρίζουμε τις προσπάθειες και τις θυσίες που έκαναν πολλές οικογένειες στην Ελλάδα, που κάνουν πολλοί άνθρωποι ακόμη και σήμερα. Πολλοί άνεργοι. Αλλά δεν ήταν μόνη. Υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη Διεθνή Κοινότητα και βλέπουμε ότι όλες αυτές οι προσπάθειες καρποφορούν και ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει».

Ο κ. Μπαρνιέ αποδίδει στο πλαίσιο αυτό εύσημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η σημερινή πολιτική που υποστηρίζεται από δύο μεγάλα κόμματα, της Κεντροδεξιάς και της Αριστεράς, είναι δύσκολη, γενναία, απαιτητική. Η πολιτική τής κυβέρνησης Σαμαρά αποφέρει καρπούς και οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αποτέλεσμα στην Ελλάδα, στη σωστή κατεύθυνση.»

Πηγή: skai.gr