Κλείσιμο

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την υπόθεση Μπαλτάκου

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, μετά τη δημοσίευση βίντεο-συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη όπου ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να κάνει λόγο για παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις διώξεις κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εξαπέλυσαν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας παράλληλα «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως η κυβερνητική στάση είναι «ενδεικτική των βαρύτατων ευθυνών της [κυβέρνησης] αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας πως η υπόθεση καταδεικνύει «τις υπόγειες σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με το ναζιστικό μόρφωμα».

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει την άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του στην κυβέρνηση με αυτές τις απόψεις ήταν παλαιό πρόβλημα.

Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Για τεράστιο πολιτικό ζήτημα στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία απευθύνει το ΚΚΕ, στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Μπαλτάκου πως είναι ισόβιος αντικομμουνιστής.

«ο ελληνικός λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις ευθύνες της κυβέρνησης να κρατά τόσο καιρό σε υπεύθυνη κυβερνητική θέση τον κ. Μπαλτάκο, γνωστό αντικομουνιστή και συνομιλητή της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής», σημειώνει το ΚΚΕ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ